Skrivekurs

Neste kurs, Trondheim 27. og 28. oktober

Her finner du Informasjon om skrivekurs i Trondheim

Følg gjerne Ingeborg Eliassens forfatterside på facebook

Tenk deg hvor mange bilder du har i hodet ditt. Milliarder! Om du legger dem pent utover, vil de dekke mye mer enn fotballbanen. Noen av bildene vil du helst ikke se på fordi du får tungt for å puste. Andre bilder gjør at du kanskje får lyst til å hoppe opp på bordet og vifte med armene. Det er bilder fra steder du har vært eller ting du har vært med på. Det er bilder du har laget selv og bilder som har laget seg selv.

Hansker på stokker ved strand

Oppgave

Slå opp en tilfeldig bokside, et ukeblad eller en avis.
Velg ut ord du liker.

Ikke les videre her før du har gjort det. Altså, velg ut ord du liker fra en tilfeldig bokside, et ukeblad eller en avis. Skriv ordene på et ark.

Ok?

Resten av oppgaven følger under bildet. Bildet er av ei tilfeldig side i boka som ligger på nattbordet mitt nå, ”En liten historie om lengsel” av Jens M. Johansson, ei fin bok, som blir bedre for hver side jeg leser.

Ikke skroll ned før du har skrevet ordene som du henter fra den trykksaken du har for hånden.

Bildet: En liten historie om lengsel av Jens M. Johansson

Har du skrevet ned ordene?

OK. Da er du klar til neste steg.

Nå har du ord. Bruk ordene til å lage en tekst. Ikke tenkt at det blir dumt eller kjedelig. Føy til andre ord du trenger, og forsøk å bruk alle ordene du valgte.

Jobb raskt slik at kritikeren - den sure gretne, gubben eller kjerringa som kikker over skulderen din - ikke rekker å ødelegge for deg. Bare skriv uten å tenke.

Gikk det greit?

Jeg tipper at du nå har skrevet en tekst som du liker. Send den gjerne til meg.

Om kurset

Om kurset

Kurs i kreativ skriving passer for den som har lyst til å komme i gang med å skrive og for den som har skrevet ei stund og trenger et puff til å komme videre. Deltakerne kan bli bedre kjent med seg selv og oppdage nye uttrykksmåter.

På kurset får du oppgaver som du skal besvare i løpet av kort tid. Når vi jobber raskt, blir vår indre kritiker satt ut av spill. Det viser seg at vi blir ekstra kreative da.

Å skrive er å formidle.
Vi samler inntrykk gjennom sansene våre. Hvilke sanser bruker du mest? Syn? Hørsel? Eller en av de andre sansene? Hvilke inntrykk er viktige for deg når du skal formidle noe videre? Deltakerne leser vanligvis høyt det de har skrevet. Ingen tvang, men det er fint å dele med andre og vi blir inspirert av å høre hvordan andre løser oppgavene.

Det blir litt tid til samtale rundt det å skrive og til en viss grad blir det mulig å få respons på egne ideer eller problemstillinger.

Kursleder er forfatter Ingeborg Eliassen. Hun har blant annet gitt ut barnebøker og fått oppført en rekke skuespill. Hun skriver for tida for film og TV. Ingeborg har bred erfaring som kursholder for folk i alle aldre.

missing description

Det er ubegribeligt at nogen gider anvende et par år på at skrive en roman når man kan gå ind og købe en for nogle få kroner. (Storm P.)

Tekster av kursdeltakere

Bevegelig helligdag

Av Kari Stai

Det er bevegelig i dag, den bevegelige hellige dagen, vi beveger oss og vi er hellige kyr, som danser og rister løs så juret dingler, og bevegelig helligdag er kuas store flotte dag. Vi får hellig føde og beveger oss til kul musikk. Vi ler og hører mennesker klage over alle bevegelige hellige dager, for det er noe helt annet for oss. Vi krysser med glede av i kalenderen og roper mø og hurra for neste hellige og bevegelige dag, for vi er heldige kyr som lager Stratos-skjoloaden, og vi er også ganske gode på Kulturmelk. Ja til mer bevegelighet, til mere hellig, vi er med, vi.

Bevegelig helligdag

Av Connie Hendseth

Bevegelig helligdag. Hellig bevegeligdag. Daghellig og ubevegelig. Uhellig og ubevegelig. Bevegeligdaghellig. Like ubevegelig hellig. Beve i lag. Leve i dag. Lagdag. Levedag i uhellig bevegelighet. Bevege meg eller deg? Bevegeligdags helligdom. Dom dom dom. Hellig hellig uhellig. Bevege dom? Dommedagsdom. Ubevegeligdagsdom. Udag. Etterbevegelighet. Etterhelligdommen. Overbevegelighetsdom. Domprestens ubevegelige helligdommedagsdom. Hellige dommere av ubevegelighet. Stille bevegelige daghelligdommer. Enkelte dager i ren helligdom. Bevegelig!

Svevelige bevere i heller uhellige formasjoner. Bevende begravde basuner under bølgende masser. Masevis av brølere på bunnsolide hverdager. Brennende bølgeblikk over blikkstille brønner. Brønnkarse og hestemøkk under grønne lunder. Luft og lukt av helligdom under solas bevegelighet. Solskinnsluft med ange av honning fra søte blomsterbier. Blie jenter i blomsterkjoler.