Scene

Sild, synd og sang

Sild, synd og sang

Vi er i Eretsvika i Bjugnfjorden, og året er 1637.
Denne lille havna, etter hvert kjent som Tinbua, syder av liv og virksomhet. Sildfiskere har i flere tiår strømmet til Bjugnen Sildefjord i tusentall, og handelsmenn, handverkere og lykkejegere har fulgt etter. Her er det penger å tjene! En dag legger et hollandsk skip til ved kai ...

Annie

Annie

New York, 1933. 11 år gamle Annie bor på et kommunalt barnehjem for piker. Miss Hannigan bestyrer barnehjemmet, og hun tvinger pikene til å stå opp midt på natten for å vaske. På dagtid syr pikene klær på bestilling. Musical med Ørland kulturskole og gjester. Regi: Elin Hassel Iversen

Maji Maji - Det Magiske Vannet

Maji Maji - Det Magiske Vannet

Hva er det som skjer når ett menneske får tilgang til ressurser de andre medlemmene av samfunnet ikke kjenner til, ressurser som egentlig tilhører fellesskapet og ikke enkeltindividet? Hva skjer når ett menneske i lokalsamfunnet raskt slår seg opp og resten av samfunnet blir værende i fattigdom? Akrobatikk og danseteater med Tumaini Group.

Den Store Finalen

Den Store Finalen

Når Apokalypsen rammer den idylliske byen Skjønnesund og dommedagen er et faktum, stiller ikke alle byens innbyggere like godt forberedt.
Hvem vil bli sendt opp himmelstigen? Hvem sendes motsatt vei? Også hovedpersonen, fotograf Belcampo, blir grepet av akutt panikk ved tanken på sitt noe uryddige liv.

Barabaig! med Tumaini Group

Barabaig! med Tumaini Group

Danse- og akrobatikkforestillingen Barabaig med Tumaini Group fra Tanzania. Forestillingen har kampen mot hiv/aids som tema, men Barabaig er ingen trist forestilling. Den handler om hvordan de to guttene Bargheida og Soroji møter den alvorlige trusselen. Med seg på scenen har de 13 andre dansere, musikere og akrobater som hyller livet!

Koseputa i Paris

Koseputa i Paris

Kalle elsker koseputa si. Så selvfølgelig må koseputa bli med når Kalle og datteren hans, Sofie, drar på ferietur til Paris. Alt går bra, inntil Koseputa ramler ned fra Eiffeltårnet.
Koseputa i Paris spilles i Teater Fusentasts panopticum som er et finurlig titteskapsteater med plass til 4 publikumere i gangen. Kan bestilles.

Til Noreg der kjærleik ventar

Til Noreg der kjærleik ventar

Seks kvinner fra ulike verdenshjørner spiller seg selv. Tema er kjærligheten mellom fremmedlandske kvinner og deres norske menn. Stykke har blitt til gjennom samtaler og improvisasjoner og bygger på skuespillernes egne fortellinger. Et dokumentardrama skrevet på oppdrag fra Noregs Ungdomslag. Forestillinga var Det Norske Teatret si markering av mangfoldsåret 2008.

Hvem var Eugene Ejike Obiora?

Hvem var Eugene Ejike Obiora?

Stykket tar for seg hendelsen på et servicesenter i Trondheim der Eugene Ejike Obiora mista livet under pågripelse av politiet. Hendelsen og håndteringa av hendelsen i etterkant har vakt stor harme blant befolkninga og stykket forsøker å belyse både hendelsen og etterspillet på en nyansert måte. Et dokumentardrama skrevet for, og oppført på, Nordic Black Theatre, Oslo, våren 2008.

Eldkorn

Eldkorn

Operaen Eldkorn hadde urpremiere den 11. august 2005 på Husaby i Skaun og var en del av kulturfestivalen Kristin på Husaby. Eldkorn er et situasjonsdrama. Året er 1050, og den aldrende bondehøvdingen Einar Tambarskjelve skal inn til Nidaros for å møte kong Harald Hardråde. Einar skal gjøre et siste forsøke på forsoning, enda han vet at kongen ikke vil forsones.

Korsvikaspillet

Korsvikaspillet

Korsvikaspillet forteller historien om Håkon Ladejarl som blir drept av trellen Tormod Kark under grisebingen på Rimol. Dette er en av de mest sentrale fortellinger i Snorres kongesagaer. I 2004 ble Korsvikaspillet fremført for sjette gang. Det var også sjette gang Elin Hassel Iversen sto for regien.
Samme år fikk Korsvikaspillet Trondheim kommunes kulturpris.

Gammel

Gammel

Gammel er en interaktiv utstilling av gamle pleietrengende. Uttrykket er lavmælt; utstillingsrommet, med marmorgulv og kirkerom-akustikk forsterker det lavmælte. I et slikt utstillingsrom er hver enkelt overlatt til seg selv og sine møter med kunstverkene. Vi ønsker å gi publikum opplevelsen av å ha funnet noe de ikke visste at de lette etter.

Den Magiske Hagen

Den Magiske Hagen

I vandreforestillingen Den Magiske Hagen samler vinternissene seg til fest for Våren en av de siste dagene i året. Våren skal få gaver slik at den kommer igjen. For kommer ikke våren får ikke vinternissene sove, og får ikke vinternissene sove så vil det kanskje bli vinter bestandig. Ingenting går som planlagt og sånn starter en magisk reise til Isdronningens land for å få gavene tilbake.

Sangen Etter Maria

Sangen Etter Maria

Sangen etter Maria er bygget over Mariaevangeliet som er kjent fra to fragmenter. Den tidligste teksten er bare et istykkerrevet blad skrevet på gresk i det andre århundre. Åtte av atten sider er bevart i en koptisk kodex fra tidlig i det femte århundre. Evangeliet gir en annen fremstilling av Maria Magdalena enn den vi tradisjonelt kjenner.

Katitzi

Katitzi

Katarina Taikon er kjent for sin selvbiografi gjennom Katitzi-bøkene. Hun hørte til rom- folket og engasjerte seg i arbeidet for likestilling i Sverige. Hennes generasjons rom-folk lærte seg å lese og skrive som voksne. Katarinas arbeid for likestilling var medvirkende til lovendringer i Sverige.

To søstre i tre oppsetninger

To søstre i tre oppsetninger

Hvordan skal det gå når to åtteåringer blir søstre - ufrivillig? Og hvem får det verst, stefar-far, stemor-mor eller jentene? Ingeborg Eliassen skrev stykket på bestilling fra Totalteatret. Produksjonen var et samarbeid med Hålogaland teater og hadde premiere i 1995. Totalteatret satte opp en ny versjon i 1996 og i 2000 blei det satt opp på Sogn og Fjordane teater.

Tornerose sett gjennom froskens øyne

Tornerose sett gjennom froskens øyne

En dag kommer tre frosker vandrende til den kongelige hagen. På en benk i hagen sitter dronningen og gråter. Kongen er ikke særlig glad han heller. De ønsker seg sånn et lite barn. Froskene lager en magisk medisin som de smører på den kongelige dronningsengen. Etter et års tid blir det født en nydelig liten prinsesse i palasset.

Ingen ting å være redd for

Ingen ting å være redd for

Inni denne hagen bor Fru Hagebrink og hun har kattunger. Ingerlinn kan få en helt gratis. Men så enkelt er det ikke.
I en av kritikkene heter det (..)befriande å sjå ei barneframsyning der moralen for det første er å gjere opprør, og der konflikten blir akseptert som ein konflikt, og ikkje løyst i lutter kardemommeidyll, men tvert om, ved at den ene parten vinn og den andre tapar.