Annie

Danseprøve Annie Ørland kulturskole

New York, 1933. Økonomien har kollapset. 15 millioner mennesker er arbeidsløse i USA. Bankene fungerer ikke og mange må flytte fra hus og hjem til et liv der de bor i skur og overlever som gateselgere.

Lily Rooster og Miss Hannigan

11 år gamle Annie bor på et kommunalt barnehjem for piker. Miss Hannigan bestyrer barnehjemmet og hun tvinger pikene til å stå opp midt på natten for å vaske. På dagtid syr pikene klær på bestilling. Annie har et brev og en medaljong foreldrene hennes etterlot sammen med henne på trappen til barnehjemmet nyttårsaften for 11 år siden. Derfor vet Annie at hun har foreldre, og hennes største ønske er å finne dem. På finurlig vis klarer hun å rømme, men blir fanget og kommer tilbake til barnehjemmet.

Annie og Oliver Warbucks

Men så er det sånn at industrimagnaten Oliver Warbucks inviterer et barnehjemsbarn hjem til seg i ferien, og Annie benytter sjansen til å bli valgt.

Barnehjemsjentene lytter til Boylan sisters -radio

På barnehjemmet har de radio, og her lytter jentene til the Boylan sisters.

Rooster, Lily, Miss Hannigan

Musikalen er bygget over tegneserien Little_Orphan_Annie av Harold Grey, som begynte i 1924.

Premiere på Broadway i 1977, og en av de mest kjente sangene i Annie er ”I morgen” (Tomorrow) som beskriver håp i denne tidsperioden med økonomisk depresjon.