Barabaig! med Tumaini Group

Daniel, Ali og Babo danser

Tumaini Group fra Tanzania gjennomførte en vellykket Norgesturne i mars og april 2008.

31 forestillinger ble gjennomført med flotte kritikker. Forestillingen Barabaig har vært vist gjennom Den Kulturelle Skolesekken i Trøndelag og turne på Østlandet. Det er også gjennomført 31 workshops i februar, mars og april med Tumaini Groups ledere, Flatey Gregory Massai og Lucian Theobald Ngaire. I oktober/ november 2005 gjennomførte Tumaini Group en svært vellykket turne i Trøndelag og Nordland med 27 forestillinger.

I september 2004 turnerte Tumaini i Tanzania med Barabaig. Støtte fra det tanzanianske kulturfondet MFUKO gjorde dette mulig. Publikum i Tanzania mottok forestillingen med samme entusiasme som i Norge. På vei mellom spillesteder i Tanzania hendte det at folk sperret veien for turnebussen. Da var det bare å gå ut og spille utdrag av forestillingen til publikum var fornøyde, slik at man kunne kjøre videre.

Forestillingen Barabaig hadde premiere 30. januar i 2004 i Olavshallen i Trondheim. Et fulltallig publikum viste sin begeistring gjennom 10 minutters stående applaus. Tumaini Group hadde en fantastisk kontakt med publikum. Også gjennom de 26 andre forestillingene i 2004, fra Trondheim via Kristiansand og Bergen til Oslo, etablerte Tumaini Group, ikke minst gjennom de yngste skuespillerne Juma, Juma og Jimu, en varm kommunikasjon med publikum. Ingen av guttene hadde spilt for et europeisk publikum før, men det skulle ingen tro! Forestillingene ble en forrykende oppvisning av dans og livsglede.

Barabaig forteller historien om hvordan de to små guttene Bargheida og Soroji, får en god ide om hvordan de kan få landsbyen sin informert om hvordan man beskytter seg mot hiv/ aids.

Barabaig er ingen trist forestilling. På scenen opptrer guttene sammen med 13 andre dansere, musikere og akrobater, og gir en forestilling som hyller livet!

Tumaini Group, Olavshallen 2008