Koseputa i Paris

Foto: Rikskonsertene, Jimmie Poots. Filmopptak: Elin Hassel Iversen.

Forestilling i Panopticum

Koseputa i Paris er Teater Fusentasts fjerde forestilling i Norges minste teater. Kalle er helt vill etter Koseputa si. Han klarer seg ikke uten. Ikke engang når han drar til Paris med sin datter Sofie. Kalle er uheldig og mister koseputa fra toppen av Eiffeltårnet. Den hvite puta med gule prikker, havner først i bilen til en president som tror den er en bombe og kaster den ut. Derfra går ferden til fanget på en uteligger som får veldig fine drømmer av koseputa. Uheldigvis er en nærsynt måke i nærheten. Han assosierer puta med en flyndre og snapper den ut av hendene på uteliggeren. Og så videre helt til den blir trendsettende for Paris-moten. Samtidig følger publikum den fortvilte pappa Kalle og datteren Sofie på leting etter koseputa.

Panopticum er et titteskaps-teater med 4 små glugger, en til hver tilskuer. Formen er basert på en nå utdødd tradisjon fra Lille-Asia og Midt-Østen. Inni skapet presenteres mikroteater og det finnes også et helt scene-maskineri. Skuespilleren spiller med papirfigurer. Han er også tekniker og drar i snorer, løfter og vrir, for å skifte scene-bilder. I tillegg trykker han på knapper for lys- og lydskift. Forestillingene varer i 5 - 8 minutter og spilles fortløpende i timevis. Alle forestillinger er oversatt til flere språk og er blitt vist både i inn- og utland. Elin har skrevet manus til alle forestillingene untatt 1000 år i boks.

Elin hatt hatt flere oppdrag hos Teater Fusentast. Det startet i 1994 med regi av Tornerose som har turnert i Norge, Nederland, Russland, Burkina Faso og Litauen. Så fortsatte det med panopticum-forestillingene og også regi av Katitzi (ferdigstillelse) og Mirad- en gutt fra Bosnia.
Tornerose er bearbeidet som hørespill og utgitt på CD.

Titranic, foto fra forestilling

Foto fra panopticum-forestillingen Titranic.