Tornerose sett gjennom froskens øyne

Kalle, Coby og Ane som frosker i teaterforestillingen Tornerose

Eventyret om Tornerose har eksistert i mange århundreder i utallige muntlige varianter. I 1697 kom den skrevne versjonen i Charles Perraults eventyrsamling. I 1812 kom Tornerose til brødrene Grimm. I nyere tid har Disneys animasjonsfilm om Tornerose sterkt påvirket hvordan eventyret oppfattes i dag.

I Coby Omvlees dramatisering fortelles eventyret gjennom tre frosker. Rolf Frank Farstad har laget musikk til alle sangene, og aldri har vi vel kost oss mer på prøver. Det var ellevilt fra første til siste dag.

Tornerose er en deilig og frydefull teaterfest tilskuerne og skuespillerne er sammen om. Forestillingen er laget for barn fra 4 år, men den er også spilt med stor suksess i en ekstra uhemmet versjon som kafé-teater for voksne. Spillestilen og humoren i forestillingen beskrives av publikum som Herrrlig!

Tornerose sett gjennom froskens øyne, hadde première i 1994 og har reist Norge rundt og deltatt på en lang rekke norske og internasjonale festivaler. Forestillingen er vist i Norge, Russland, Burkina Faso, Litauen og Nederland og finnes i fransk, nederlandsk og engelsk versjon.

Teater Fusentast får med jevne mellomrom fremdeles henvendelser om å spille Tornerose. Skuespillerne som var med i forestillingen har selvfølgelig fått seg nye jobber, men på mirakuløst vis klarer Teater Fusentast og samle alle, og så blir det en ny festforestilling.