Tekst

Unikt barneboksamarbeid i Norden

Unikt barneboksamarbeid i Norden

For syvende året på rad er norske barnebokforfattere og illustratører med i det nordiske boksamarbeidet mellom organisasjonen Läsrörelsen og McDonald’s. Utvalgte bøker fra Norge, Sverige, Danmark og Finland oversettes, og følger med McDonald’s sin Happy Meal. Totalt opplag i år er på 2,1 millioner bøker.
I år er det forfatter Ingeborg Eliassen og illustratør Åshild Irgens sin barnebok «Snarveien» som er utvalgt som det norske bidraget i det unike barneboksamarbeidet.

Snarveien

Snarveien

I dag er det bestefar som skal følge Maya til barnehagen. Maya kan veien. Først går vi sånn og så sånn, sier hun og viser med armen. Det skal gå fint, sier bestefar og smiler. Først går de forbi dyrebutikken, så over brua. Etterpå må de plukke epler og hilse på hestene. Det er mye som må gjøres på vei til barnehagen - særlig når det er Maya som viser vei!
Teksten er av Ingeborg Eliassen og illustrasjonene av Åshild Irgens.

Glamour for Goebbels

Glamour for Goebbels

Kirsten Heiberg debuterte som skuespiller på Den Nationale Scene i 1929, og i første halvdel av 1930-årene spilte hun i flere norske og svenske filmer. I 1937 reiste hun til Wien for å være med i en operette. Her traff hun den tyske filmkomponisten Franz Grothe. Han var nazist, men hun giftet seg med ham etter bare noen måneders bekjentskap. De ble stjerner i den nye tyske filmindustrien. Spørsmålene knyttet til den vakre og mystiske skuespillerinnens betydning i historiens mest velsmurte propagandamaskineri er mange. Bjørn-Erik Hanssen har forsøkt å besvare flere av disse i sin bok.

Dokumentarteater

Dokumentarteater

Dokumentarteater av Ingeborg Eliassen inneholder to skuespill. Til Noreg der kjærleik ventar handler om kvinner som kommer til Norge på grunn av kjærlighet til en norsk mann.
Hvem var Eugene Ejike Obiora? tar for seg hendelsen på et servicesenter i Trondheim, der Obiora ble kvalt under pågripelse av politiet.

To Skodespel

To Skodespel

To skodespel av Ingeborg Eliassen, inneholder familiestykkene Ingen ting å vere redd for og To systrer.
Stykkene har vært spilt på ulike teatre og har fått gode kritikker. Tema er løgn og sannhet, sjalusi og manipulering, sterke viljer og ulike behov. Her er raseri og sinne, humor og varme, absurde innfall og magisk realisme.

Sceneskrift

Sceneskrift

Sceneskrift presenterer åtte nye samtidsdrama. Dette er teatertekster som i flere år har vært under utvikling i dramatikkfellesskapet Generator. Boken er rikt illustrert med foto fra verkstedvisninger av stykkene som er skrevet av Kari Bunæs, Angela Hagen, Erling Kittelsen, Kari Saanum, Einar Schwenke, Lene E. Westerås, Liv Aakvik og Ingeborg Eliassen.

Ådissjen

Ådissjen

En av de viktigste beslutninger den som forbereder seg til audition må ta, er valg av monolog. I denne antologien kan skuespillere og "skuespillere in spe" finne tekster som opptar og engasjerer dem. Ingeborg Eliassen er representert med monologen "Jatakk". Redaktør: Silje Vigerust Vinjar.

Ein Vakker Dag

Ein Vakker Dag

Dette er en fortelling om båndet mellom foreldre og barn, om lengsel og håp - følelser som alle kan kjenne seg igjen i. Boka er spennende og fargerikt illustrert av Justyna Nyka som blant annet har vunnet Kultur- og kirkedepartementets illustrasjonspris for barne- og ungdomslitteratur. Boka er skrevet av Ingeborg Eliassen og utgitt på Orkana forlag.

Ibsen og Figurteatret

Ibsen og Figurteatret

Ibsen og figurteatret - figurteatret og Ibsen. En antologi om Henrik Ibsens forhold til figurteatret, og figurteatrets forhold til Henrik Ibsen. Første del beskriver Ibsen og figurteatret. Andre del beskriver forskjellige figurteater-produksjoner der Ibsens manus er brukt.
Redaktør: Anne M. Helgesen.