Snarveien

Snarveien

Snarveien

I dag er det bestefar som skal ta Maya med til barnehagen. Maya kan veien. Først går vi sånn og så sånn, sier hun og viser med armen. Det skal gå fint, sier bestefar og smiler. Han har fulgt Maya i barnehagen før. Han skal nok finne veien.
Den veien, sier Maya og peker. Først går de forbi dyrebutikken, så over brua. Etterpå må de plukke epler og hilse på hestene. Det er mye som må gjøres på vei til barnehagen – særlig når det er Maya som leder vei!

Snarveien er en sjarmerende bildebok om en veldig dagligdags ting som kan bli veldig spennende og hyggelig! Teksten er skrevet av Ingeborg Eliassen og boka er vakkert illustrert av Åshild Irgens.

Kine Hellebust skriver:

Med boka Snarveien, har forfattar Ingeborg Eliassen skrive ei fantasifull opplevingsbok for dei minste, og ei minst like mykje gjenkjennande bok for vaksne om kommunikasjon, vilje og nysgjerrigheit hos ungar.

Åshild Irgens har illustrert boka med enkle teikningar som lever sitt eige liv i historia, og som gjer kvart oppslag til ei fantasireise der universet langs ”snarveien” i den vesle tettstaden både har dyrebutikk, ei elv, ein stor frukthage og hest, som er interessante og viktige element i eit ungt liv, før ein skal i barnehagen.

En nestor i svensk barnelitteratur, von Baumgarten-Lindberg, sier om Snarveien: "Det er to erfarne, kunnskapsrike og dyktige damer som står bak. Det er herlig å se måten de skildrer samspillet mellom generasjoner, og at man setter pris på en gammel manns erfaringer og fantasi".

Trykt i 214.000 eksemplar i Norden i tillegg til et stort opplegg i Kina der «Snarveien» skal inspirere fedre til å være med sammen med barna sine.

Bestill Snarveien ved å sende en mail til Bokbestilling. Frakt kommer i tillegg.
url]